Levensvreugde werkende moeders

De eerste week van april 2022 heb ik een doelgroeponderzoek gehouden onder de werkende moeders in Veldhoven en directe omgeving, tussen de 30 en 50 jaar. Hun beroepen zijn heel divers: van zorgmedewerker naar kinderopvang en onderwijs, en van horeca naar juridische dienstverlening of zelfstandige. Van de 72 respondenten geeft 14% zich een zes en 10% een (soms diepe) onvoldoende voor tevredenheid(!).

78% Woont samen of is gehuwd, 22% is alleenstaand. Beiden hebben ze vele ballen in de lucht te houden. Bijna een kwart van de samenwonenden/gehuwden zegt weliswaar samen te wonen, maar het huishouden komt helemaal op háár neer. De helft van de respondenten werkt tussen de 20 en 30 uur, een derde tussen de 30 en 40 uur en 7% zelfs méér dan 40 uur per week.

Slechts 40% geeft aan klaar te zijn met het werk als ze thuis zijn. Bijna 60% werkt thuis nog door! Deze mensen hebben toch nog de tijd genomen om deze enquête in te vullen. Misschien omdat ze zich aangesproken voelen, of om die erkenning te krijgen, of behoefte hebben aan praktische tips.

Daarnaast heeft 72% nog activiteiten buitenshuis, zoals sport, hobby, commissie, vereniging of verzorgende taken in de directe omgeving.

Geen wonder dat twee derde van de vrouwen aangeeft aan het einde van de week uitgeblust te zijn! Veel vrouwen kunnen het hele lijstje van typische kenmerken afvinken.

Drie kwart van de respondenten zegt ’s nachts regelmatig wakker te liggen en te piekeren.

Genoeg stof tot nadenken! Er wordt veel gevraagd van ons. Bijna een kwart van de respondenten is niet (optimaal) tevreden met hun huidige leven. Werk aan de winkel dus!

Ook de aanvullende antwoorden geven aan dat sommigen het water aan de lippen staat.

Tijd voor actie!

Wil je samen onderzoeken hoe we jouw tevredenheid naar een hoger level kunnen tillen, zodat je weer/meer kunt genieten van het leven? Geef dat dan hier aan; ik neem binnenkort contact met je op.

Heb je naar aanleiding van dit onderzoek nog vragen? Ik hoor het graag!

Ilse de Swart

Coachpraktijk Veldhoven

Direct doen!

Ben je klaar voor de eerste stap? Boek hier een diepgaand gesprek voor direct overzicht.

Doe hier de stress-test en ontvang een persoonlijke analyse.

Maak hier jouw miniscan en ontdek welk type jij bent.