Kernkwadrant

Vandaag heb ik een online interactieve sessie gehouden met geïnteresseerden over het kernkwadrant. Maar wat is dat nou, een kernkwadrant?

Een kernkwadrant gaat uit van kernkwaliteiten; talenten die je van nature bezit, die aangeboren zijn. Elk mens heeft er zo’n vijf tot zeven. Deze talenten zijn vaak ook goed ontwikkeld én je loopt de kans er af en toe in door te slaan, te overdrijven. Dan heb je te maken met je valkuilen.

Die valkuilen van jou kunnen irritaties van een ander zijn, of omgedraaid: jouw allergie van een ander is vaak een valkuil van die ander. Dus eigenlijk draaft die ander door in zijn kernkwaliteit, iets waar zijn kracht ligt.

Als je je daar bewust van bent en als je dat kunt zien, dan kun je ook de kwaliteiten van een ander zien en hem of haar benaderen als je die kracht als hulpbron kunt gebruiken. Je gaat je dan ook minder ergeren, dat is mooi meegenomen!

Die kernkwaliteit van diegene waar jouw allergie wel eens ligt, dat is jouw uitdaging: daar kun jij van leren. Sterker nog: daar zou jij wel wat meer van willen hebben. En dat kun je leren. Vaardigheden kun je ontwikkelen. Een goede coach heeft tools om je daarbij te helpen.

Wil je er meer over weten? Of zou je zo’n interactieve online sessie ook wel eens willen bijwonen? Stuur me een mailtje of berichtje via Facebook Messenger.

Direct doen!

Ben je klaar voor de eerste stap? Boek hier een diepgaand gesprek voor direct overzicht.

Doe hier de stress-test en ontvang een persoonlijke analyse.

Maak hier jouw miniscan en ontdek welk type jij bent.